NUTRI by Noucky

NUTRI by Noucky Koole - orthomoleculair therapeutNUTRI support heb ik opgezet vanuit de behoefte om kennis te delen, zodat jíj controle krijgt over je eigen gezondheid.

Ik ben Noucky Koole en ben vanaf mijn 18e jaar bewust bezig met de optimalisatie van mijn eigen gezondheid. Mijn hele leven heb ik last gehad van allergieën, astma, jeuk, duizelingen, misselijkheid, vlagen van extreme moeheid en nog vele diverse andere klachten. De lijst is te lang om te delen, maar duidelijk was dat ik niet altijd alles kon doen wanneer ik dat wilde. Na vele onderzoeken en gesprekken met diverse medici was naast medicatie om diverse symptomen te onderdrukken het advies “je moet ermee leren leven” en “we weten het niet, maar stoppen met je medicatie is geen optie want dan haal je zeker 10 jaar van je leven af”. Als tiener is dat confronterend, maar je leert ook heel goed keuzes te maken.

Ik wist dat er iets niet klopte in mijn lichaam en dat het anders zou kunnen. Ontelbare medische artikelen heb ik doorgespit en vele jaren zijn er overheen gegaan, maar op mijn 29e kwam mijn ‘Eureka-moment’. Ik stuitte op de ziekte mastocytose: opstapeling van afwijkende mestcellen. Alle symptomen van mijn lijstje herkende ik daarin. Het was heel confronterend wat ik mogelijk zou kunnen hebben, maar het voelde ook bevrijdend. Eindelijk had ik mogelijk een label voor alle mankementen. Ik heb mijn hypothese aan de huisarts voorgelegd, die zei: ‘Interessant! Ik verwijs je door naar het LUMC waar ze een huidbiopt kunnen doen’.

In het LUMC startte een nieuw traject: het huidbiopt en een beenmergpunctie testten positief. Eindelijk had ik een verklaring voor hoe ik me voelde, maar daar stopte het traject. Ik kreeg er medicatie bij, maar de symptomen werden niet minder. Ik moest het dus toch zoeken in aanpassingen in de levensstijl. Ik heb toen veel baat gehad aan de onderzoeken van Yasmina Ykelenstam, beter bekend als ‘The Low Histamin Chef’ zie https://healinghistamine.com/.

Met de kennis die ik had ben ik verder gaan zoeken in medische artikelen. Ik ontdekte dat mestcellen (waar ik er zoveel te veel van heb) en histamine beïnvloed worden door hormonen. Daarnaast bleek dat ik enorm uitgeput was in mineralen en vitaminen. Met die nieuwe kennis heb ik mijn mineralen- en vitaminenplafond kunnen verhogen, heb ik meer tijd voor mezelf gecreëerd en een zelfstudie gedaan om beter te kunnen worden. Ik heb mijn energie weer opgebouwd met hulp van een orthomoleculair therapeut, een osteopaat, ademhalingsoefeningen, meditatie, yoga en een orthomoleculair diëtiste. Ik heb ook psychotherapie en familieopstellingen toegepast om nog beter te kunnen begrijpen waar dingen, in de breedste zin van het woord, vandaan kwamen.

Mijn eigen hersteltraject bleek de basis om in te zien dat ik anderen wilde helpen om óók een energierijk leven te hebben. Door eindeloos zoeken, lezen en luisteren heb ik veel kennis vergaard.

Ik heb de opleidingen Orthomoleculaire Therapie bij Natura Foundation, Lyme expert bij Lymeherstel NL door Gerrie Hasselaar, RTT hypnotherapy bij Marisa Peer, HBO-Medische Basiskennis en Familieopstellingen bij Total Health en  voltooid.
Ik ben aangesloten bij de Beroepsorganisatie CAT (Complementair Aanvullende Therapeuten).

 

Ik durf te zeggen dat ik je kan helpen door je inzicht te geven in hoe jíj jezelf beter kunt maken.